Vepřový steak s vinným přelivem dušených cibulek a žampionů
Vepřový steak s vinným přelivem dušených cibulek a žampionů

Ingredience: 600g vepřové kotlety bez kosti, 2 cibule, 6 menších žampionů, 200ml bílého vína, domácí grilovací koření, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, olej, 30g másla

 

Postup: Vepřovou kotletu zbavíme povrchové blány, omyjeme a nakrájíme na 4 stejné plátky a jemně naklepeme. Maso naložíme pouze do marinády z oleje, domácího grilovacího koření, soli a pepře. Maso v marinádě dáme na 3 hodiny uležet na chladné místo. mezitím si připravíme přeliv na maso. Do grilovací pánve si vložíme máslo a necháme rozpustit. Cibulku si nakrájíme na kolečka, česnek a žampiony na plátky a necháme 5 minut orestovat na másle. Pak zalijeme vínem a přidáme i 100ml čisté vody. Necháme provářet a mezitím můžeme vložit na gril plátky masa. Grilujeme 5 minut z každé strany. Po celou dobu grilování necháváme dusit žampiony s cibulí. Při podávání nejprve položíme plátek masa, přes který přelijeme vinný přeliv s dostatečným množstvím žampionů a cibule.

 

Vhodná příloha: vařené těstoviny, šťouchané brambory s petrželkou

 

 

foto by © MSPhotographic – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook