Žebra na pivu s lehce orientální chutí
Žebra na pivu s lehce orientální chutí

Ingredience: 2,5kg vepřových žeber, 300ml černého piva, 50g nastrouhaného zázvoru, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1 lžička sójové omáčky, sůl, pepř, 6 stroužků česneku.

 

Postup: Žebra si nasekáme na menší porce o délce 12cm. Do misky si připravíme marinádu na žebra. Nalijeme černé pivo, přidáme nasekaný česnek, sójovou omáčku, chilli omáčku, strouhaný zázvor, sůl a pepř. Celou marinádu důkladně promícháme a vkládáme do ní žebra. Misku přikryjeme a necháme přes noc marinovat. Žebírka vyjmeme z marinády a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 7-8 minut z obou stran na mírném ohni, aby šlo maso dobře od kosti. Při grilování potíráme maso zbylou marinádou.

 

Vhodná příloha: chléb

Sledujte náš Facebook