Žebra po asijsku

kategorie // Vepřové maso
08-23-170

Žebra po asijsku
Žebra po asijsku

Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, med, chilli omáčka, cukr, česnek, kurkuma, sójová omáčka, pórek, červená a zelená paprika

 

 

Postup: Vepřová žebra patří sice mezi klasiku, ale v tomto receptu budou mít asijské aroma, a to dosti výrazně. Vepřová žebra si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu na asijský způsob. Smícháme olivový olej, sůl, med, chilli omáčku, cukr, česnek, kurkumu a sójovou omáčku. V této směsi nechám žebra přes noc. Další den si rozpálíme gril a vkládáme na něj žebra vytažená z marinády – grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř, ozdobíme pórkem, omytým pod tekoucí vodou, osušeným a nakrájeným na malé kousky a pokračujeme s přílohou. Červenou a zelenou papriku si rozkrojíme, vyndáme semínka, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na menší kousky a vkládáme na rozpálený gril, ještě předtím však obalíme ve zbývající marinádě. Během grilování papriky ještě marinádou potíráme. Jedná se o velmi výrazný pokrm klasického masa, které je však máčeno v netradiční směsi a tak jako ještě další přílohu můžeme použít rýži nebo ještě lépe, rýžové těstoviny, které se připraví podle návodu. Někdo může namítnout, že se rýže k žebrům nehodí, ale když jsou na asijský způsob, tak právě že ano.

 

 

Vhodná příloha: rýže, rýžové těstoviny

Sledujte náš Facebook