Zeleninový špíz s chutí bylin
Zeleninový špíz s chutí bylin

Ingredience: 8 žlutých cherry rajčátek, 8 červených cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 cuketa, 2 červené cibule, 1 vařená kukuřice, hrst bylinek – bazalky, rozmarýnu, tymiánu, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Nejprve si připravíme zeleninu, která do sebe dobře absorbuje chuť a vůni. Konkrétně se bude jednat o papriky, červenou cibuli a cuketu. Papriky nakrájíme na kostky, vložíme do misky, osolíme, přidáme k nim nasekaný tymián a zakápneme olivovým olejem. Do jiné misky si nakrájíme cibule na osminky a ochutíme rozmarýnem a zakápneme olejem. Cuketu nakrájíme na plátky a ochutíme solí, pepřem a nasekanými lístky bazalky, a zakápneme olivovým olejem. Všechny 3 misky vložíme do chladu alespoň na 2 hodiny. Mezitím si připravíme grilovací jehly, nakrájíme na kolečka uvařenou kukuřici a můžeme napichovat jednotlivé plátky zeleniny na špíz. Snažíme se o to, aby jednotlivé druhy zeleniny s bylinkami nebyly u sebe, ale nejlépe oddělené. Vkládáme na gril a grilujeme za občasného otáčení 6-7 minut.

 

Vhodná příloha: grilovaná brambora v alobalu

Sledujte náš Facebook