Ingredience: 300 g telecího masa, olivový olej, sůl, šunka, sterilovaný hrášek, vejce, větvička rozmarýnu, tvaroh, mléko, cibule, zelená paprika, rajče, kopr, pažitka
Postup: Masové rolády nejsou úplně nejlehčí, ale proč to nezkusit. Telecí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Maso důkladně nařežeme, aby z něj byl pokud možno plát. Připravíme si směs, kterou budeme balit do masa. V pánvi si rozpustíme olej, dáme na něj osmažit nakrájenou šunku na menší kousky, přisypeme sterilovaný hrášek, sůl a do toho ještě rozklepneme dvě vejce. Mícháme tak dlouho, než ztuhnou. Hotovou směs dáme na maso a svineme do rolády. Následně maso svážeme potravinářským provázkem, za který ještě vsuneme snítku rozmarýnu. Takto připravené maso si ještě důkladně potřeme olivovým olejem a vkládáme na rozpálený gril, tentokrát grilujeme velmi zlehka. Hotovou roládu si vyndáme a nakrájíme na plátky. Připravíme si ještě přílohu. Jelikož se jedná o vydatný pokrm, tak si připravíme takový tužší dip. Do misky si dáme tvaroh a utřeme ho s mlékem. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zelenou papriku, rozkrojenou, zbavenou semínek, omytou pod tekoucí vodou a nakrájenou na drobné kostičky, omyté a na kostičky nakrájené rajče, nasekaný kopr a pažitku. Osolíme a důkladně promícháme. Hotové přidáme k masové roládě.
Vhodná příloha: dipy