Na tuto bylinku se již téměř zapomnělo. Pěstovat bedrník nevyžaduje žádný zvláštní náklad, daří se mu také v kořenáči na okně a v balkónovém truhlíku.
Bedrník roste i divoce na okrajích lesů a na suchých loukách. Původně se tato rostlina vyskytovala v severní Evropě, je však také známá v Asii. Bedrník roste do výše asi 20 – 60 cm, ke kořenění však používáme jen zoubkovité listy.
V dubnu se seje nebo se zakoupí sazenice. Je to sice trvalka, avšak pro pěstování jak na okně, tak v zahradě se doporučuje každý rok zakoupit novou sazenici.
Bedrník je vhodný k vařeným a rožněným rybám, do marinád, rybích pokrmů, do salátů, k rajčatům, kedlubnám, do vaječných jídel a ke všem sýrovým pokrmům.
Aróma bedrníku se zvyšuje a zjemňuje několika kapkami citrónové šťávy. Má kořenitou a osvěžující chuť podobající se okurkám.