Muškátový oříšek

Muškátový oříšek koření svou sladkou pálivou hořkostí tolik pokrmů s rozličnou chutí, že musíme sestavit celý seznam, abychom na nic nezapomněli:

1. Nápoje: aromatizujeme koktaily, jež podáváme před jídlem, rajčatovou a zeleninovou šťávu, mléčné nápoje, horkou citrónovou šťávu, svařené víno i punč a dokonce kakao.

2. Slané pokrmy: aromatizuje květák, růžičkovou kapustu, pórek, špenát, knedlíčky do polévky, bramborové knedlíky a kaši, máslové a jiné bílé omáčky, masové vývary, slané rýžové pokrmy, pokrmy ze sekaného masa a rajčatovou omáčku, zeleninové polévky, všechny pokrmy z mletého masa, telecí maso, jemné ryby, paštiky a grilovaná drůbeží masa.

3. Sladké pokrmy: špetka muškátového oříšku patří také do vánočního pečiva, lívanců, jablkového závinu, čajového pečiva, ovocných dortů, zmrzliny, šlehačky a hruškového kompotu.

Related Posts

Zázvor

Zázvor je také tropická rostlina, kterou můžeme přidávat do sladkých a slaných pokrmů. Jeho použití v kuchyni je mnohostranné: je nepostradatelný

Yzop

Yzop, který povzbuzuje chuť k jídlu a posiluje žaludek, k nám v raném středověku přinesli benediktinští mniši. Yzop příjemně voní, chutná mírně hořce.

Tymián

Právě tak, jako jmenujeme jedním dechem petržel a pažitku, můžeme jedním dechem mluvit o majoránce a tymiánu. Tymián je právě

Šťovík

Šťovík a jeho červeně kvetoucí latu je možno vidět na jaře na vlhkých loukách, polních cestách a na březích potoků.