Voní trochu po hřebíčku, trochu po pepři, trochu po skořici a muškátu. Je o něco větší než zrnka pepře, koření stejně peprně. Žádný div, že toto mnohostranné koření dává příchuť zvláště marinádám a nakládaným pokrmům, jako např. nakládaným okurkám a ostatní zelenině, přidává se ke skopovému, do huspeniny, rybích salátů a zeleninových polévek. Také je možno jim kořenit vánoční pečivo, švestkové koláče a švestkový kompot.
Related Posts
Zázvor
Zázvor je také tropická rostlina, kterou můžeme přidávat do sladkých a slaných pokrmů. Jeho použití v kuchyni je mnohostranné: je nepostradatelný
Yzop
Yzop, který povzbuzuje chuť k jídlu a posiluje žaludek, k nám v raném středověku přinesli benediktinští mniši. Yzop příjemně voní, chutná mírně hořce.
Tymián
Právě tak, jako jmenujeme jedním dechem petržel a pažitku, můžeme jedním dechem mluvit o majoránce a tymiánu. Tymián je právě
Šťovík
Šťovík a jeho červeně kvetoucí latu je možno vidět na jaře na vlhkých loukách, polních cestách a na březích potoků.