
Ingredience: 4ks kuřecích stehen, 150g švestek (čerstvé bez pecek nebo sušené), 1 pomeranč, 10g koriandru, 10g petrželky, sůl, pepř, 20ml slivovice (nebo jiné pálenky), olej na marinování, 7g mleté sladké papriky
Postup: Kuřecí stehna opláchneme a zbavíme zbytků peří. Jemně nařízneme kůži, aby se pod ní dostala chuť bylinek a koření. Stehna pak vkládáme do misky, kde máme připravenou směs oleje, koriandru, petrželky, pomerančové kůry, mleté papriky soli a pepře. Směsí důkladně maso potřeme a necháme uležet 10-15 minut v chladu. Vkládáme na gril nejprve kůží dolů a grilujeme 16 minut za častého otáčení. Na gril si zároveň připravíme kastrůlek, kam vložíme švestky, zakápneme šťávou z jednoho pomeranče, dochutíme solí, pepřem, necháme 3 minuty dusit a nakonec přidáme i slivovici. Se slivovicí prováříme další minutu. Grilovaná stehna pokládáme na talíř a poléváme směsí z kastrůlku.
Vhodná příloha: pečené brambory v alobalu
Další recepty na kuře na grilu