Ingredience: 2 kachní prsa vcelku, 200g sterilovaných třešní (bez pecek), citron, barevný pepř vcelku, sůl, snítku tymiánu, olej, worcesterová omáčka.
Postup: Kachní prsa očistíme a osušíme. Na prsou si zlehka nařízneme stranu s tukem do tvaru mříže. Takto připravená prsa vložíme do misky kořeníme čerstvě namletým barevným pepřem, solí, citronovou kůrou, tymiánem a zakápneme worcesterovou omáčkou. 2/3 připravených třešní si pomocí tyčového mixéru rozmělníme a také nalijeme na prsa. Zbylou třetinu třešní dáme vcelku. Necháme uležet v chladu nejlépe přes noc. Po odležení maso osušíme a vkládáme na rozpálený gril nejprve tukovou stranou. Potíráme pouze čistým olejem a jen zřídka. Grilujeme 7-8 minut z obou stran. Při servírování maso nakrájíme na plátky a přidáme na talíř marinádu z třešní. Podobně můžeme grilovat i kuřecí stehna, nebo jinou drůbež
Vhodná příloha: pečené brambory, šťouchané brambory