Ingredience: 4 kachní prsa, 150g sterilovaných švestek bez pecek, 10g zázvoru, 4 hřebíčky,špetka skořice, sůl, pepř
Postup: Kachní prsa si očistíme a stranu s kůží jemně nařežeme. Důkladně osolíme a opepříme. Okamžitě vkládáme na rozpálený gril, kde necháme pouze 2 minuty z obou stran, aby se maso zatáhlo. Pak maso vyjmeme na připravený alobal, přidáme, hřebíček, nastrouhaný zázvor, skořici a také sterilované švestky. Celé pečlivě zabalíme a vkládáme zpět na gril. Grilujeme v alobalu ještě dalších 20 minut. Poté rozbalíme a servírujeme. Maso polijeme šťávou, která zbyla v alobalu.
© Maksim Toome – Fotolia.com
Vhodná příloha: dušená rajčátka, šťouchané brambory