Ingredience: 300 g krůtích stehen, slunečnicový olej, sůl, česnek, plnotučná hořčice, mletá sladká paprika, černé pivo, šalotka, ledový salát, červená a žlutá paprika, rajčata, salátová okurka, mrkev, mletý pepř, citrón, vejce
Postup: Krůta patří mezi lehce stravitelná masa, tudíž je logické, že se budeme věnovat jejímu grilování, i když je tedy pravda, že v českých luzích a hájích se moc časté úpravě netěší. Maso si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, utřený česnek, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice a černé pivo. Stehna necháme v této marinádě tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme ho na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka ze všech stran. Během procesu grilování můžeme ještě stehna potírat zbylou marinádou. Hotová stehna si vyndáme na talíř a můžeme pokračovat s přílohou. Bude to lehký salát ze zeleniny. Šalotku, ledový salát, papriky, rajčata, salátové okurky a mrkev si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Samozřejmě, co jde oloupat, tak se oloupe, papriky se ještě rozkrojí a zbaví semínek. Veškerou zeleninu nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme olej a citrónovou šťávu. Důkladně promícháme a rozprostřeme okolo stehen. Salát ještě dozdobíme vejci uvařenými natvrdo a nakrájenými na osminky.
Vhodná příloha: saláty