Ingredience: 1 kg kuřete, sůl, olivový olej, pepř, bílé víno, ocet, cukr, bílý jogurt, česnek, natě jarní cibulky, zázvor
Postup: Grilovaná drůbež a speciálně kuřata jsou velmi oblíbená i v jižnějších koutech naší zeměkoule, například na Sardínii. Dnes si ukážeme recept, který bude velmi letní a také jednoduchý. Nejprve si kuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu z těchto přísad – olivový olej, sůl, pepř, bílé víno, ocet a cukr. Jedná se spíše o takovou sladkokyselou verzi, ale k tomuto stylu se to hodí. Maso necháme marinovat přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a kuře na něm grilujeme zprudka. Můžeme hotové vytáhnout a dát si na talíř, přičemž si připravíme jednoduchý dip, do kterého se kuřecí kousky budou namáčet či zakusovat, to už záleží na každém individuálně, Smícháme si bílý jogurt, utřený česnek, olivový olej, sůl, překrájené natě cibulky, pokud možno jarní a přidáme ještě zázvor. Opravdu dobře promícháme a můžeme podávat. Kuřata použijeme na přípravu tohoto pokrmu buď celá či si vybereme tu konkrétní část. Není nikde předepsáno, že to musí být úplně stejné pro všechny. Někdo kupříkladu nemusí křídla, tak si dá stehna, někdo si takto použije celé kuře.
Vhodná příloha: dipy, omáčky, pečivo