Ingredience: 300 g kuřecích prsou, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, med, citrón, grilovací koření, petrželka, kompotované švestky, limetka, tvaroh, smetana ke šlehání 33 %, česnek
Postup: Kuřecí prsa patří mezi nejoblíbenější část z celého kuřete a právě proto dnes přinášíme zajímavý recept, jehož součástí bude švestková marináda. Takže směle jen do přípravy tohoto pokrmu. Kuřecí prsa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, grilovací koření, mletá sladká paprika, citrónová šťáva, jemně nasekaná petrželka, švestky z kompotu a med. Necháme marinovat celou noc. Druhý den si rozpálíme gril a zprudka grilujeme po všech stranách. Hotové maso si vytáhneme na talíř, ozdobíme rozkrájenou limetkou a můžeme podávat. Můžeme si ještě připravit lehký dip. Smícháme olivový olej, tvaroh, smetanu ke šlehání, utřený česnek a sůl. Smetana ke šlehání by měla být úplně nejlépe 33 %. Maso si při porcování můžeme do dipu namáčet a konzumovat. Je to velmi dobrý pokrm. Po marinování by se ještě mělo dbát, aby petrželka na mase zůstala a byla vidět. Je to maso grilované na sladko, a to dost, takže kdo neoblibuje tenhle styl, tak by se mu měl vyhnout.
Vhodná příloha: dipy, brambory