Ingredience: 300 g kuřecích prsíček, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, mletá sladká paprika, česnek, rajský protlak, citrón, cukr, bílý jogurt, brambory, petrželka, smetana ke šlehání 33 %, sterilované okurky, čerstvý kopr, sterilovaná kukuřice, med
Postup: Tento recept bude velmi klasický. Kuřecí prsíčka si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu. Smícháme slunečnicový olej, sůl, mletou sladkou papriku, utřený česnek, rajský protlak, plnotučnou hořčici, citrónovou šťávu, cukr a bílý jogurt. V této směsi necháme prsíčka přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády si na něj dáme a grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a nachystáme si brambory. Ty si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si je na menší kousky a uvaříme je klasicky v osolené vodě. Scedíme a rozpálíme si máslo na pánvi. Na pánev hodíme brambory a opékáme do té doby, dokud nejsou červené. Hotové brambory si dáme na talíř. Petrželku si omyjme pod tekoucí vodou a osušíme. Nasekáme ji najemno a posypeme s ní jak brambory, tak i už hotová kuřecí prsíčka. Ještě si můžeme nachystat směs, do které si můžeme sousta namáčet. Smícháme si smetanu ke šlehání, najemno nasekané sterilované okurky, čerstvý a najemno nasekaný kopr, najemno nasekanou sterilovanou kukuřici a med. Ještě důkladně rozmícháme a můžeme přidat k masu a bramborám.
Vhodná příloha: dipy, brambory