Ingredience: 300 g kuřecích prsíček, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, hlávkový salát, rajčata, citrón, kečup
Postup: Maso bude v marinádě o třech surovinách. takže to zvládne zcela jistě každý. Kuřecí prsíčka si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu z těchto surovin – slunečnicový olej, sůl a plnotučná hořčice. Maso vložíme do směsi a necháme marinovat tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si ho vyndáme a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme ze všech stran zprudka. Hotová prsíčka si vyndáme na talíř a půjdeme k zelenině. Hlávkový salát, rajčata a citróny si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nejprve na talíř okolo masa rozprostřeme natrhaný hlávkový salát, na něj položíme překrájená rajčata, a to na menší kousky nebo na silnější plátky, případně na poloviny. Nakonec si nakrájíme citrón na plátky a položíme k masu. Můžeme ještě přidat kečup k namáčení kuřecích prsíček. Je to opravdu velmi snadný recept, a to jak na přípravu, tak i na žaludek. Komu by nevyhovoval hlávkový salát, může ho vyměnit za ledový. Je možnost salát zakápnout i šťávou z citrónu. Jestliže někdo nechce kuřecí prsíčka namáčet do kečupu či do čehokoliv jiného, samozřejmě to vynechá.
Vhodná příloha: pečivo