Ingredience: 300 kuřecích stehen, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, med, grilovací koření, mléko, majonéza, hermelín, cibule, řapíkatý celer, pepř
Postup: Tahle stehna budou výrazně nasládlá díky marinádě. Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, mletou sladkou papriku, med, grilovací koření a mléko. V této marinádě necháme maso po dobu tří dnů. Je to z důvodu, že není až tak silná, tudíž potřebujeme, aby se do masa natáhlo co možná největší množství jejich chutí a aroma. Když uplyne tato stanovená doba, tak se maso vyndá a vkládá se na rozpálený gril, kde můžeme začít grilovat zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře a můžeme si připravit omáčku jako přílohu. Smícháme si majonézu, přidáme nastrouhaný hermelín, nadrobno nasekanou cibulku, překrájený řapíkatý celer, osolíme a opepříme. Nepřidáváme olivový olej, protože majonéza ho má sama o sobě, takže to bohatě stačí. Důkladně promícháme a tuto omáčku či spíše dip přidáme ke grilovaným stehnům. Jelikož se jedná o poměrně hutný pokrm, dá se to razit ještě další přílohou v podobě vařené či dušené rýže, klidně i po orientálsku. Nemusí to být taková ta klasika, která je známá z restaurací a domovů.
Vhodná příloha: omáčky, dipy, rýže