Ingredience: 300 g kachních stehen, olivový olej, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, máslo, hlávkový salát, salátová okurka, ředkvičky, rajčata, cibule i s natí, zelené papriky, česnek, bryndza, zakysaná smetana, smetana ke šlehání 33 %
Postup: Kachna se tak často negriluje, lépe řečeno vůbec, protože je velmi mastná. Dnes se však pokusíme ukázat recept, který by mohl chutnat. Kachní stehna si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika a rozpuštěné máslo. V této směsi necháme kachní stehna marinovat tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril. Vezmeme si alobal, potřeme ho změklým máslem, vložíme na něj kachní stehna vytažené z marinády, zabalíme a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme až do úplného změknutí. Hotové kachní balíčky si vyndáme a dáme na talíře, rozbalíme a pokračujeme s přílohou. Jelikož je kachní maso mastnější, tak se to srazí salátem. Všechnu zeleninu si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Salát si rozebereme na listy a natrháme. Ředkvičky oloupeme a nakrájíme na plátky, salátovou okurku, cibuli i s natí a rajčata si nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky a vše si dáme do mísy. V další misce si promícháme bryndzu se zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem, přilijeme ještě smetanu ke šlehání a touto směsí polijeme zeleninu. Důkladně promícháme a můžeme si přidat ke kachním balíčkům.
Vhodná příloha: zelenina, saláty