Ingredience: 600g mletého krůtího masa, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 vejce, špetka kurkumy, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 4 stroužky česneku
Na salát: 400g hlávkového zelí, 1 citron, 1lčíce octa, 2-3 lžíce cukru, 200ml vody, pepř, sůl
Postup: Mleté krůtí maso vložíme do misky a přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, vejce, kurkumu, osolíme opepříme a přidáme strouhankou. Celý obsah misky důkladně prohněteme a necháme 3 hodiny uležet v chladu. Mezitím si hlávkové zelí nakrouháme na jemné nudličky a vložíme do další misky. Zelí dochutíme nastrouhanou citrónovou kůrou, octem, cukrem, citrónovou šťávou. Potom zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a také necháme uležet. Mleté maso tvarujeme do tvaru grilovacích tyčinek a necháme obalit ve troše strouhanky. Pak maso vkládáme na gril a grilujeme 4-5 minut z obou stran, podle velikosti. Nakonec servírujeme společně na jednom talíři maso i salát.
Vhodná příloha: pečivo