Ingredience: 1 kg kuřecího masa, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, bílé víno, citrón, rajský protlak, hlávkový salát, rajčata
Postup: Kuře patří mezi extrémně oblíbenou drůbež jak na klasické tepelné úpravy, tak i na grilování. Tento recept bude velmi speciální, protože kuře se bude v uvozovkách válet ve dvou marinádách, takže směle do toho. Kuře si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si první marinádu – olivový olej, sůl, bílé víno a citrónová šťáva. V této směsi necháme kuřecí kusy osm hodin. Nyní si připravíme druhou marinádu – olivový olej, sůl, rajský protlak, mletá sladká paprika a plnotučná hořčice. Kuře vytáhneme po osmi hodinách z první marinády a hned ho dáme do druhé, a to už na celou noc. Druhý den si rozpálíme gril a maso na něm zprudka grilujeme, nemusíme už zastříkávat olejem, toho je tam dost. Když jsou kuřecí kousky hotové, vytáhneme je na talíř a můžeme podávat. Jako doplněk se hodí zelenina – hlávkový salát, rajčata, případně jakákoliv jiná podle vlastního výběru a chuti. Co se týká příloh, tak tady se hodí spíše ty teplé, nedoporučuje tentokrát pečivo, jaksi se to k tomuto druhu receptu nehodí. Ovšem pokud by si ho někdo k tomu chtěl dát, tak není problém, nejsme v restauraci a každý má jiné chutě.
Vhodná příloha: zelenina, brambory, rýže, omáčky