Ingredience: 300 g krocaních křídel, slunečnicový olej, sůl, bílý pepř, bílé víno, citrón, sterilované zelí, vejce, hrubá mouka, brambory, rozhlíky, slanina,cibule
Postup: Krocan je velmi oblíbená drůbež především ve Spojených státech Amerických, kde je spojená především s jedním z největších svátků – Den díkuvzdání. Jindy se u nich prakticky ani krocan nedělá. Ovšem u nás nejsme v Americe, tak si můžeme dát dovolit tento typ drůbeže kdykoliv, tentokrát poprvé, co se týká grilování. Takže maso si jako první omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tzv. světlou marinádu – slunečnicový olej, sůl, bílý pepř, bílé víno a citrónovou šťávu. V této směsi necháme krocaní maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytežené z marinády na něj vkládáme, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a nachystáme si přílohu. Budou to velmi jednoduché knedlíky. Sterilované zelí si dáme do misky, přidáme vejce, hrubou mouku, brambory uvařené a nakrájené najemno, rohlíky a špek, který ještě vyškvaříme. Tuto směs důkladně propracujeme a vytvoříme knedlíky, které vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě. Hotové vytáhneme a podáváme ke krocanímu masu, můžeme ještě posypat najemno nakrájenou cibulkou, kterou na oleji dozlatova osmažíme.
Vhodná příloha: knedlíky, saláty