Krocaní steak na bylinkách s cibulí

Krocaní steak na bylinkách s cibulí

Krocaní steak na bylinkách s cibulí
Krocaní steak na bylinkách s cibulí

Ingredience: 300 g krocaního masa, olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, plnotučná hořčice, sezamový olej, cibule, bylinky dle vlastního výběru, rajčata, slunečnicový olej, cibule, česnek, mletý pepř, hladká mouka, voda, cukr, zakysaná smetana

 

 

Postup: Krocaní maso jsme tu ještě neměli, takže hned začneme. Maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, rajský protlak a sezamový olej. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a připravíme si cibuli s bylinkami. Cibuli si oloupeme a spolu s bylinkami si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli rozpůlíme podélně, zakápneme olivovým olejem a vložíme na gril, kde ogrilujeme dočervena. Bylinky si grilujeme jen tak nasucho, takže žádný olej, nic, jen je necháme tzv. jemně ošlehnout grilem. Hotovou cibuli i s bylinkami přidáme ke krocaním steakům. A nyní k příloze. Uděláme si rajčatovou omáčku. Rajčata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme je spařit do vroucí vody na tři minuty. Vyndáme a oloupeme jim slupku. Rozpustíme si na pánvi slunečnicový olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek, rajčata nakrájená na kostičky a dusíme tak dlouho, než se rajčata úplně rozvaří. Osolíme, opepříme, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme cukr, provaříme patnáct až dvacet minut a nakonec můžeme zalít zakysanou smetanou. Hotovu omáčku podáváme k masu a bylinkám.

 

 

Vhodná příloha: zelenina, omáčky

Related Posts