Ingredience: 300 g krůtího masa, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, mletá sladká paprika, brambory, mléko, máslo
Postup: Velmi snadný recept pro každého, i úplného začátečníka. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice a mletá sladká paprika. Jelikož je to velmi jemná marináda, tak maso v ní necháme tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme ze všech stran zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a nachystáme si bramborovou kaši. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na velmi malé kousky. Uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Uvařené scedíme a dáme si uvařit mléko. Brambory trochu rozmačkáme a za občasného přilévání mléka je rozšleháváme. To děláme tak dlouho, dokud není z brambor krásná a vláčná kaše. Do ještě teplé kaše přidáme plátky másla. A to je vše, můžeme směle vše podávat. Kdo by náhodou nechtěl, máslo tam dávat nemusí, nicméně kaše po něm zjemní ještě více než je obvyklé. Samozřejmě to nemusí být jako příloha jen bramborová kaše, klidně se dá přidat i nějaká zelenina.
Vhodná příloha: bramborová kaše, zelenina