Ingredience: 400g krůtího masa, 1 rohlík, 1 cibulka, 1 červená cibulka, 4 plátky sýru Chedar, 4 bulky na hamburger, špetka muškátového oříšku, 2 stroužky česneku, špetka chilli, sůl, pepř, 1 ananas, 1 vejce, 4 listy římského salátu, kečup
Postup: Krůtí maso pokrájíme na takové kousky, aby se nám pohodlně vešly do mlýnku na maso. Ten připravíme na středně jemné mletí a maso nameleme. V mlýnku také nameleme jednu cibulku a stroužky česneku. Nakonec v mlýnku dáme namlet ještě namočený rohlík. Když je vše v misce, ochutíme maso solí, pepřem, chilli, muškátovým oříškem, přidáme vejce a vše důkladně promícháme a necháme uležet 3 hodiny v chladném prostoru. Ananas si nakrájíme na plátky cca. 1cm široké a bulku si také rozkrojíme a plátky salátu opláchneme proudem vody a necháme oschnout. Když je vše připraveno, vyndáme maso, vytvoříme 4 placky o velikosti bulky a vkládáme na gril, kde grilujeme 4 minuty z obou stran. Plátky ananasu grilujeme 2 minuty z každé strany a nakonec dáme opéct také rozkrojenou bulku na necelou minutu. Spodní stranu bulky potřeme kečupem, položíme plátek salátu, maso, plátek sýru Chedar a nakonec také plátek a ananasu a přiklopíme.
Vhodná příloha: steakové hranolky nebo bez přílohy
© JJAVA – Fotolia.com