Krůtí kebab na špejli s chutí zeleniny a bylinek

Krůtí kebab na špejli s chutí zeleniny a bylinek

Krůtí kebab na špejli s chutí zeleniny a bylinek
Krůtí kebab na špejli s chutí zeleniny a bylinek

Ingredience: 800g  krůtího masa, 1 cibule, 1 hrst dlouholisté petrželky, hrst lístků koriandru, 8 lístků bazalky, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého kmínu, 3 cherry rajčátka, 2 jarní cibulky

 

Postup: Maso nameleme najemno. Neodblaňujeme, protože právě blány v mase působí jako pojivo mleté směsi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Maso dochutíme nasekanou petrželkou, koriandrem, bazalkou, kmínem a solí. Pro lepší chuť přidáme také najemno nasekané jarní cibulky a také nasekané rajče – bez slupky. Vše znovu důkladně promícháme a necháme uležet přes noc v chladu (přes noc se lépe propojí chutě mas). Druhý den maso vyndáme, pokud by bylo příliš tekuté, přidáme strouhanku. Masem obalíme špejle a vkládáme na gril. Potřeme olejem a grilujeme za občasného otáčení 10 minut.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát s grilovanou bagetkou

Related Posts