Ingredience: 300 g krůtího masa, slunečnicový olej, sůl, česnek, mletý pepř, chilli koření, černé pivo, cibule, sterilované žampiony, hlávkový salát, rajčata, citrón, limetka, větvička rozmarýnu, sterilovaná kukuřice, chleba
Postup: Krůta jako drůbež je samo o sobě jemný druh masa, avšak pro tentokrát se bude tzv. povalovat v poměrně pálivé marinádě. Takže si maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, černé pivo, chilli koření a cibule nakrájená na plátky. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a krůtí steaky vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž je grilujeme zprudka z obou stran. Hotové maso si vyndáme na talíř a připravíme si oblohu. Vezmeme si houby a scedíme je. Namočíme do zbytku marinády, ve kterém je necháme půl hodiny. Po této době je hodíme na gril a ugrilujeme doměkka. Hotovými houbami tzv. poházíme steaky. A nyní k zelenině. Hlávkový salát rajčata, cibuli, citrón, limetku, ale také větvičku rozmarýnu, si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata necháme vcelku, dáme je na jednu stranu talíře, hlávkový salát rozprostřeme k masu, na něj položíme osminku citrónu, půlku limetky, natrhaný rozmarýn a také sterilovanou a okapanou kukuřici. K tomu nesmíme zapomenout na cibuli nakrájenou na tenká kolečka, či spíše plátečky a tzv. rozdrobenou. Na závěr si ještě na pánvi opečeme topinky na oleji, necháme okapat na ubrousku a položíme k masu.
Vhodná příloha: zelenina, topinky