Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, petrželka, pažitka, rozmarýn, tymián, máta, mletá sladká paprika, kurkuma, dýně, máslo, vejce, smetana ke šlehání 33 %, mletá skořice, mletý pepř, muškátový oříšek, tvrdý sýr
Postup: Tento recept nebude o celém kuřeti, nýbrž o jeho kouskách, navíc z povětšiny na bylinkové marinádě. Maso si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu, která se bude skládat kromě pár surovin ze samých bylinek. Smícháme si olivový olej, sůl, jemně nasekaná petrželka, jemně nasekaná pažitka, nasekaný rozmarýn, nasekaný tymián, nasekaná máta, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice a kurkuma. V této směsi necháme maso dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové maso si vyndáme na talíře a pokračujeme v přípravě přílohy. Sice není ještě ani zdaleka podzimní období, ale proč si neudělat dýni. Dýni si oloupeme, rozkrojíme, vyndáme semínka, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Vezmeme si kulatou formičku a z dýně vykrajujeme kolečka. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Pekáč si vymastíme máslem nebo si na něj dáme pečící papír. Kolečka dýně navrstvíme do pekáče. Nyní si smícháme vejce se smetanou ke šlehání. Přidáme mletou skořici, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný tvrdý sýr. Touto směsí přelijeme dýní v pekáči a dáme do trouby zhruba na půl hodiny, ale záleží na troubě, každá peče jinak. Hotovou zapečenou dýni přidáme k masu a můžeme vše spolu podávat.
Vhodná příloha: dýně