Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, tabasco, plnotučná hořčice, petrželka či jiné bylinky na ozdobu, majonéza, plnotučná hořčice, chilli koření, chilli papričky, pažitka, máslo, cibule, česnek, červená paprika, tvrdý sýr
Postup: Kuřecí maso bude docela ostré, a to díky příměsi jedné suroviny. Takže za prvé si kuřecí maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu díky těmto surovinám – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, tabasco a plnotučná hořčice. V této směsi necháme kuřecí maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si přendáme na talíř a ozdobíme zelenou bylinkou, například petrželkou či jinou. Připravíme si dále studenou omáčku. Smícháme si majonézu, plnotučnou hořčici, chilli koření, omyté pod tekoucí vodou a osušené červené chilli papričky, které se zbaví semínek a velmi najemno nakrájí a nakonec si přidáme najemno nasekanou pažitku, též omytou pod tekoucí vodou a osušenou. Hotovou omáčku si promícháme a můžeme přidat k masu. Nyní si ještě jako doplněk k pečivu, které budeme podávat, přichystáme máslo. To si v misce vyšleháme s najemno nasekanou cibulí, utřeným česnekem, najemno nakrájenou červenou paprikou, nahrubo nastrouhaným sýrem, osolíme a důkladně promícháme.
Vhodná příloha: pečivo, studené omáčky, ochucená másla