Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, chilli koření, chilli omáčka, grilovací koření, ostrý kečup, rajský protlak, oregano, koriandr, mletá skořice, římský kmín, guacamole, pico de gallo, cuketa, cherry rajčátka, ananas, bylinka na ozdobu
Postup: Tyto kuřecí pátky budou připravené v opravdu palčivé marinádě, navíc s horkou ostrou omáčkou na přílohu. Takže jako první si je omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, utřený česnek, chilli koření, chilli omáčku, grilovací koření, ostrý kečup, rajský protlak, oregano, koriandr, mletá skořice, římský kmín, guacamole a pico de gallo. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme ho na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové maso si vyndáme na talíř a můžeme přejít k příloze. Cuketu, cherry rajčátka a oloupaný ananas si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Cuketu si nakrájíme na kolečka, cherry rajčátka necháme vcelku a ananas nakrájíme na plátky. Pokapeme všechno olejem a dáme zprudka grilovat. Hotové si vyndáme a přidáme k masu. Stačí všechny ingredience na maso a okolo něj nějakým ozdobným způsobem položit. Ještě můžeme ozdobit zelenou bylinkou podle vlastního uvážení. A pikantní plátky můžeme podávat.
Vhodná příloha: pečivo