Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, tymián, bazalka, rozmarýn, anýz, ocet, grilovací koření, máslo, cibule, voda nebo kuřecí vývar, zakysaná smetana, hladká mouka, červená paprika, cuketa, čokoládový topping, brambory
Postup: Tento recept bude tak trochu na tři části. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, tymián, sušená bazalka, rozmarýn, anýz, ocet a grilovací koření. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndané z marinády vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a půjdeme k omáčce. Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme najemno nasekanou cibuli a smažíme dozlatova. Když je usmažená, zalijeme vodou , případně kuřecím vývarem a necháme zavařit. Když se vaří, tak omáčku přecedíme a vrátíme ji na kamna. Jakmile se znovu vaří, tak ji zahustíme směsí zakysané smetany, ve které je rozšlehaná hladká mouka. Rozšleháme a za stálého míchání povaříme zhruba patnáct až dvacet minut, aby se ztratila mouka. Hotovou omáčkou si přelijeme maso. Červenou papriku a cuketu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Obě dvě si nakrájíme na větší kousky a přidáme k masu a omáčce, i je můžeme zalít omáčkou. Na ozdobu ještě můžeme talíř ozdobit čokoládovým toppingem. Můžeme si ještě dodat brambory, které oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na klínky. Dáme je smažit na rozpálený olej dočervena.
Vhodná příloha: omáčky, zelenina