Ingredience: 4 menší kuřecí prsa vcelku, 100g kozího sýra, 4 stonky rozmarýnu, 8 lístků bazalky, 4 lžíce medu, sůl, pepř, domácí grilovací koření, olivový olej
Postup: Opláchnutá kuřecí prsa si připravíme na pracovní plochu. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Pomocí špikovací jehly prošpikujeme každé prso dvěma nebo třemi kousky sýru a také jedním stonkem rozmarýnu. Vstřikovací jehlou pak do kuřecího masa v místě sýra vpíchneme také med. Do misky si rozmícháme olivový olej s grilovacím kořením, solí, pepřem a lístky bazalky. Do této směsi vložíme kuřecí prsa a necháme marinovat 3 hodiny v chladu. Pak maso vyndáme z marinády, osušíme a vložíme na rozpálený gril. Z každé strany grilujeme prsa 4 minuty a v průběhu grilování potíráme marinádou.
Vhodná příloha: jarní zeleninový salátek