Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, brusinkový sirup, plnotučná hořčice, citrón, brusinky, větvička rozmarýnu, rajčata, kysané zelí, mletý kmín, voda, hladká mouka, mletý pepř, smetana ke šlehání 33 %
Postup: Brusinky jsou velmi prospěšné zdraví člověka, a proto se jim bude věnovat i v tomto receptu. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si jemnou marinádu, do které budeme kuřecí prsíčka namáčet. Smícháme si v misce slunečnicový olej, sůl, brusinkový sirup, plnotučnou hořčici a citrónovou šťávu. V této směsi necháme kuřecí prsíčka tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si vyndáme maso z marinády, vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a posypeme ho brusinkami, ozdobíme větvičkou rozmarýnu a plátky rajčat. Nyní můžeme jít k příloze. Bude to zelí. Kysané zelí si můžeme překrájet, ale nálev si necháme, v žádném případě nevyléváme. Rozpálíme si olej a na něj si dáme zelí i s nálevem, přidáme mletý kmín a krátce osmahneme. Podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Udušené zelí zahustíme způsobem, že si ve vodě rozmícháme hladkou mouku a za stálého šlehání lijeme do zelí a zahustíme. Rozšleháme a necháme provařit dvacet minut, prostě dokud se neztratí mouka. Dochutíme solí a mletým pepřem. Nakonec přilijeme smetanu ke šlehání, promícháme a můžeme podávat.
Vhodná příloha: zelí