Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, česnekové grilovací koření, mletá pálivá paprika, sušený rozmarýn, mletý pepř, česnek, fazolky, brambory, toastový chleba, mléko, cibule, česnek, libeček, celerové natě, bílý jogurt, vejce, máslo
Postup: Budeme potřebovat různé části z kuřecího masa, je na každém jednotlivě, jaké části si zvolí. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, česnekové grilovací koření, mletá pálivá paprika, sušený rozmarýn, mletý pepř a utřený česnek. V této směsi necháme maso dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si dáme na talíř a ozdobíme čerstvým rozmarýnem. Nyní půjdeme k fazolkám a vytvoříme z nich zapékanou přílohu. Fazolky a oloupané brambory s cibulí si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Plátky toastového chleba si natrháme na menší kousky a namočíme do mléka. Cibuli nasekáme na kostičky, česnek prolisujeme. Rozpálíme si olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem, libečkem a celerovou natí. I bylinky jsou pochopitelně omyté. Do misky s toastovým chlebem si přidáme směs z pánve, bílý jogurt a vejce. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z fazolek stáhneme vlákna a seřízneme konečky. Brambory nakrájíme na kolečka. Fazolky i brambory necháme povařit pět minut v osolené vodě. Pekáč si vymažeme máslem, položíme na brambory, fazolky a umíchanou směs. Tak se to střídá, dokud není pekáč plný. Na závěrečnou vrstvu se ještě položí fazolky. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě zhruba 45 minut. Na talíři můžeme ještě posypat bylinkami.
Vhodná příloha: fazolky