Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, citrón, vanilkový cukr, med, limetka, kopr nebo jiná bylinka na ozdobu, fazolky, máslo, strouhanka, vejce, mletý pepř
Postup: Kuřecí plátky či filátka, jak kdo chce, budou ve velmi jednoduché marinádě, s dosti sladkým nádechem. Jako první si maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Vezmeme si misku a smícháme si ní suroviny na marinádu. Jako první to bude med, do něj přidáme vanilkový cukr, citrónovou a limetkovou šťávu. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády, potřené olejem a posolené, na něj vložíme, přičemž zprudka grilujeme. Hotové si vyndáme na talíř a ozdobíme koprem nebo nějakou jinou bylinkou. A můžeme přejít k příloze. Ta bude o něco vydatnější, ale svým způsobem lehká, co se týká stravitelnosti. Fazolky si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Stáhneme jim vlákna a odřežeme konečky. Vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Necháme okapat a dáme na talíř. Pokapeme je rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, která ale musí být opražená na pánvi na suchém způsobu. Dále si nastrouháme natvrdo uvařená vejce a posypeme jimi fazolky, opepříme a už můžeme podávat s kuřecími filátky. Naprosto jednoduchý a chutný recept.
Vhodná příloha: pečivo, fazolky