Ingredience: 300 g kuřecího masa – stehna, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, citrónová šťáva, petrželka
Postup: Kuře je enormně oblíbené drůbeží maso, a to jak na normální přípravu, tak i na grilování. Tentokrát to bude snadné a nebude se nakládat, nýbrž potírat. Tak tedy první si vezmeme kuře a rozporcujeme si ho, případně už si koupíme části, které nám budou vyhovovat – křídla, stehna. Připravíme si nyní marinádu – mletá sladká paprika, olivový olej, sůl a citrónová šťáva. Gril si rozpálíme a do kuřat vetřeme trochu olivového oleje. Položíme je na gril a začneme grilovat docela mírně. Během grilování je potíráme připravenou marinádou. Musíme dávat pozor, aby byla dostatečně potřená – v opačném případě by se začala připalovat, a to nechceme. Hotové můžeme vyndat, ozdobit nasekanou petrželkou, případně jinou bylinkou. Jelikož se jedná o poměrně hutný pokrm, i když to je v uvozovkách jenom kuřecí, tak na přílohu stačí něco mírnějšího. Nemusí to být vždycky o příloze jako by se jednalo o hlavní chod.
Vhodná příloha: pečivo