Zázvor

Zázvor je také tropická rostlina, kterou můžeme přidávat do sladkých a slaných pokrmů. Jeho použití v kuchyni je mnohostranné: je nepostradatelný pro ty, kteří rádi vaří čínské, indické a indonéské pokrmy. Výborně chutná vepřová pečeně se silnou opečenou kůrkou, je-li potřena zázvorem. Je vhodný ke všem pokrmům z drůbeže, do sekané, grilovaným rybám i do všech pokrmů, jež se podávají s rýží. Je výtečný jako přísada k houbám, do hruškových kompotů, k nakládané dýni. Při přípravě marmelád a želé to bez zázvoru v dobré kuchyni nejde.

Související recepty

Yzop

Yzop, který povzbuzuje chuť k jídlu a posiluje žaludek, k nám v raném středověku přinesli benediktinští mniši. Yzop příjemně voní, chutná mírně hořce.

Tymián

Právě tak, jako jmenujeme jedním dechem petržel a pažitku, můžeme jedním dechem mluvit o majoránce a tymiánu. Tymián je právě

Šťovík

Šťovík a jeho červeně kvetoucí latu je možno vidět na jaře na vlhkých loukách, polních cestách a na březích potoků.

Šalvěj

Již samo jméno zní jako balzám. Proto není divu, že se šalvěj pěstuje také jako léčebná bylina. Nejdůležitější kuchyňské pravidlo