Kořeněné jehněčí

Kořeněné jehněčí

Kořeněné jehněčí
Kořeněné jehněčí

Ingredience: 300 g jehněčího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnekové grilovací koření, petrželka, kuličky barevného pepře, sušený rozmarýn, sušený tymián, sušené oregano, sušený koriandr, chilli koření, kari koření, anýz, máslo, špenátové listy, hladká mouka, mléko

Postup: Jehněčí se bude v tomto případě tzv. koupat z větší části ve směsi různého koření. Takže hned začneme klasicky jako vždycky. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní k marinádě. Je zapotřebí mít trochu hlubší misku, ale také záleží, jak moc velké jsou kusy masa. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnekové grilovací koření, najemno nasekaná petrželka, kuličky barevného pepře, sušený rozmarýn, sušený tymián, sušené oregano, sušený koriandr, chilli koření, kari koření a anýz. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíř a nachystáme si přílohu. Jelikož je zde tzv. nacpáno plno koření, tak příloha bude velmi netypická. Špenát si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kusy. Bez přidání vody trochu podusíme v hrnci, ovšem na rozpuštěném másle. Osolíme, opepříme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce, a to za stálého míchání. Musíme ještě provařit, aby se ztratila mouka, zhruba tak patnáct až dvacet minut.

Vhodná příloha: špenát

Související recepty