Důležitá koření ke grilu

Správné kořenění není jen velké umění, nýbrž také otázka správného citu ve špičce prstů. Tak jako kořenění i solení musí mít správnou míru, aby se neztratila jemná chuť grilovaného pokrmu. Při používání koření platí všeobecně:

  • používat tak čerstvé koření, jak je to jen možné;
  • krátce před použitím je nutno koření nakrájet nadrobno, umlít či rozetřít mezi prsty;
  • každé koření použijeme úsporně a nikdy příliš mnoho koření najednou;
  • koření přidáváme vždy na konci grilování (výjimku tvoří bylinkové omáčky, okořeněný olej k potření);
  • čerstvé bylinky je možno používat v menším množství než sušené, neboť mají troj- až čtyřnásobný účinek.
omáčky saláty ryby maso drůbež
bazalka rajčatová rajčatový telecí kuře
bylinková okurkový jehněčí
vepřové
černobýl bylinková okurkový úhoř husa
míchaný kapr kachna
saturejka bylinková fazolový grilované nádivky
majonéza okurkový
hnědé omáčky hlávkový
kerblík okurkový
míchaný
hlávkový
pepř světlé omáčky krabí pečené vepřové grilovaná
kayenský rajčatový grilované hovězí
rýžový steaky
chilli mořské mleté
grilované
pečené
kopr koprová hlávkový grilované telecí
zeleninová okurkový sleď jehněčí
rajčatový raci
bramborový
estragon béarnaise okurkový krabi telecí kuře
holandská chřestový tuňák jehněčí kachna
bramborový skopové husa
celerový játra
hlávkový
zázvor bylinková pečené telecí drůbež
sýrová grilované vepřové
mleté
brutnák bylinková bramborový grilované telecí kuře
rajčatový pečené skopové
hlávkový
česnek česneková rybí grilované vepřové kuře
rajčatový skopové
bylinkový jehněčí
hlávkový šašlík
míchaný
kmín červená tuňák vepřové husa
řepa raci jehněčí
zelný
sýrový
levandule bylinková grilované skopové
jehněčí
libeček světlé hlávkový grilované jehněčí
bešamel míchaný pečené hovězí
hnědé omáčky
majoránka bramborový krátce před koncem grilování
hráškový nasypat na rozžhavené uhlí
drůbeží
křen křenová hlávkový kapři vuřty
(nevařit) rajčatová rajčatový pstruzi
dobromysl rajčatová rajčatový vepřové
bylinková hlávkový telecí
míchaný nádivky
paprika papriková rýžový grilované hovězí grilovaná
(nemíchat do bramborový pečené telecí pečená
rozpáleného rajčatový vepřové
tuku) bifteky
ledvinky
petrželka bylinková všechny grilované vepřové kuře
petrželková slané pečené hovězí
telecí
skopové
sekané
vnitřnosti
pepř černý omáčky z hlávkový pepřený kuře
pečeně zeleninový biftek kachna
husa
krocan
pepř bílý remulády všechny grilované vepřové drůbež
sýrové slané hovězí
bílé telecí
skopové
sekaná
máta (peprná) ovocný telecí
(opatrně zeleninový skopové
odměřovat) okurkový jahněčí
rozmarýn rajčatová rajčatový grilované vepřové
(čerstvý) bylinková sýrový pečené hovězí
krabí marinované telecí
italský skopové
šalvěj celerový grilované nádivky
bramborový pečené
vaječný sekaná
zeleninový
tymián bylinková rajčatový pečené hovězí kuře
rajčatová bramborový grilované telecí krocan
fazolový raci vepřové nádivky
červená řepa mušle skopové
jehněčí
sekaná

Related Posts

Grilovací směsi

Koření se jemně rozetře nebo rozemele, smíchá s olejem a nechá 1 hodinu uležet. Připravené maso se před grilováním potře připravenou

Tabulka nejdůležitějších grilovacích koření

omáčky saláty ryby maso drůbež bazalka rajčatová rajčatový telecí kuře bylinková okurkový jehněčí vepřové černobýl bylinková okurkový úhoř husa míchaný

Jak uchováváme bylinky čerstvé?

Postavíme je do vody, kterou denně měníme (3 – 5 dní). Vložíme do chladničky buď samotné do oddílu na zeleninu,

Příprava octa s bylinkami

Estragonový ocet 150 – 200 estragonových listů nakrájených nadrobno se přelije asi 1 l vinného octa. Po 3 – 14 dnech