Koření se jemně rozetře nebo rozemele, smíchá s olejem a nechá 1 hodinu uležet. Připravené maso se před grilováním potře připravenou směsí a nejméně na 20 minut se vloží do chladničky. V průběhu rožnění se opětovně potírá směsí koření a oleje.
1. Vegeta speciál, česnek, kari, olej;
2. Šalvěj, saturejka, pepř, strouhaná cibule, glutasol, olej;
3. Sladká paprika, muškátový oříšek, koriandr, kmín, hřebíček, glutasol, olej;
4. Zázvor, strouhaná cibule, česnek, petrželová nať, olej.
K potírání grilád během rožnění používáme nejraději kvalitní jedlý olej bez vlastní, charakteristické příchuti.
K obalování zvěřiny nebo drůbeže používáme plátky slaniny. Vepřové sádlo a ztužené pokrmové tuky předehřejeme a natíráme v tekutém stavu. Máslo, pokud není přímo v předpise uvedeno, nepoužíváme, poněvadž se snadno připaluje a hnědne.
Cukr, med i sójovou omáčku či paprikové směsi přidáváme ke grilování vždy až v poslední fázi. Všechny uvedené složky se při dlouhodobém působení vysokých teplot připalují a hořknou.