Grilovací směsi

Koření se jemně rozetře nebo rozemele, smíchá s olejem a nechá 1 hodinu uležet. Připravené maso se před grilováním potře připravenou směsí a nejméně na 20 minut se vloží do chladničky. V průběhu rožnění se opětovně potírá směsí koření a oleje.

1. Vegeta speciál, česnek, kari, olej;
2. Šalvěj, saturejka, pepř, strouhaná cibule, glutasol, olej;
3. Sladká paprika, muškátový oříšek, koriandr, kmín, hřebíček, glutasol, olej;
4. Zázvor, strouhaná cibule, česnek, petrželová nať, olej.

K potírání grilád během rožnění používáme nejraději kvalitní jedlý olej bez vlastní, charakteristické příchuti.
K obalování zvěřiny nebo drůbeže používáme plátky slaniny. Vepřové sádlo a ztužené pokrmové tuky předehřejeme a natíráme v tekutém stavu. Máslo, pokud není přímo v předpise uvedeno, nepoužíváme, poněvadž se snadno připaluje a hnědne.

Cukr, med i sójovou omáčku či paprikové směsi přidáváme ke grilování vždy až v poslední fázi. Všechny uvedené složky se při dlouhodobém působení vysokých teplot připalují a hořknou.

Related Posts

Tabulka nejdůležitějších grilovacích koření

omáčky saláty ryby maso drůbež bazalka rajčatová rajčatový telecí kuře bylinková okurkový jehněčí vepřové černobýl bylinková okurkový úhoř husa míchaný

Důležitá koření ke grilu

Správné kořenění není jen velké umění, nýbrž také otázka správného citu ve špičce prstů. Tak jako kořenění i solení musí

Jak uchováváme bylinky čerstvé?

Postavíme je do vody, kterou denně měníme (3 – 5 dní). Vložíme do chladničky buď samotné do oddílu na zeleninu,

Příprava octa s bylinkami

Estragonový ocet 150 – 200 estragonových listů nakrájených nadrobno se přelije asi 1 l vinného octa. Po 3 – 14 dnech