Rožněné kuře nadívané malými bramborami ve slupce

Whole Roasted ChickenIngredience: 1 kuře, 7-10 malých brambor (množství záleží na velikosti), snítku rozmarýnu, 100g másla, 6 lístků bazalky, sůl, pepř, domácí grilovací koření, lžička kari, olej na marinádu.

 

Postup: Nejprve si do osolené vroucí vody vložíme brambory, které necháme vařit pouze 10 minut, aby změkly. Do másla si přidáme kari, rozmarýn, lístky bazalky, osolíme a zamícháme. Do misky si nalijeme olej, který smícháme se solí, pepřem a grilovacím kořením. Dovnitř kuřete naskládáme předvařené brambory, ochucené máslo a zajistíme jehlami proti vypadnutí. Tělo kuřete potřeme směsí oleje s grilovacím kořením a celé kuře zabalíme do alobalu. Napíchneme kuře na rožeň a vložíme nad gril nebo otevřený oheň. Necháme grilovat 1 hodinu v alobalu  a pak ještě 20 minut bez alobalu. Před servírováním vyjmeme brambory a rozporcujeme kuře.

Další recepty na grilované kuře

© azurita – Fotolia.com

Vhodná příloha: brambory uvnitř kuřete

Related Posts