Hovězí biftek na rozmarýnu restovanými česnekovými fazolkami

Delicious sirloin steak dinnerIngredience: 4 plátky hovězího roštěnce ( 200g), 400g fazolových lusků, 5 stroužků česneku, 100g slaniny, sůl, pepř, 2 snítky rozmarýnu, olej, lžičku másla

 

Postup: Plátky hovězího masa naklepeme hřbetem ruky, osolíme opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a vložíme do misky. V misce zakápneme olejem a necháme 3 hodiny marinovat. Na gril si vložíme grilovací pánev a necháme rozehřát. Do pánve nasypeme sloninu nakrájenou na kostky a necháme orestovat. Pak přidáme také nasekaný česnek a fazolové lusky. Když jsou v pánvi fazole, můžeme vložit hovězí maso na rošt grilu. Necháme grilovat 6-7 minut z obou stran, aby maso zůstalo uprostřed šťavnaté. Po celou dobu grilování masa necháme fazolky restovat a nakonec je zjemníme máslem. Servírujeme maso i fazolky na jednom talíři.

Jak na správné propečení steaku najdete na bifteky .cz

© Gresei – Fotolia.com

Vhodná příloha: restované fazolky vystačí jako příloha

 

 

Related Posts