Čistě masový špíz

Čistě masový špíz

Čistě masový špíz
Čistě masový špíz

Ingredience: 300 g krocaního masa, slunečnicový olej, sůl, grilovací koření, rajský protlak, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, rýžové víno, uzenina, kysané zelí, vejce, cibule, máslo

Postup: V tomto receptu bude opět špíz, ale pouze a výlučně z masa. Krocaní maso si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. Připravíme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, grilovací koření, rajský protlak, mletá sladká paprika, malinko mleté pálivé papriky a rýžové víno. Poslední ingredience z marinády je vysoce netradiční v našich podmínkách, ale krůtímu masu dodá pravé asijské aroma. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a napíchneme na špejle, co to dá. Rozpálíme si gril, špízy na něj vkládáme a grilujeme ze všech stran zprudka. Hotové špízy si vyndáme na talíř a posuneme se dále. Je třeba mít už nějakou tepelně opracovanou uzeninu, která se dá jíst už bez úpravy. Tu si nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, přidáme překrájené kysané zelí, najemno nakrájená, natvrdo uvařená vejce, cibulku nakrájenou nadrobno a osmaženou na másle, sůl a důkladně promícháme. Tuto směs podáváme k připravenému masovému špízu. Když budeme přidávat do směsi cibulku, tak i s máslem z pánve, bude to ještě lepší co do chuti.

Vhodná příloha: saláty, zelí

Related Posts