Ingredience: 300 g kuřecích křídel a paliček, sůl, olivový olej, citrónová šťáva, mletá sladká paprika, med, bylinky nebo zelenina na ozdobu
Postup: Kuřecí křídla a paličky patří mezi standard u grilování v naší republice. Dnes to budou tzv. dvojité chutě, v překladu – křídla budou mít jednu marinádu a paličky druhou. Začneme tím, že si všechno maso omyjeme a osušíme. Na křídla si smícháme tuto směs – olivový olej, sůl, sladká mletá paprika a citrónová šťáva. Na paličky si smícháme tuhle marinádu – olivový olej, sůl a med. Maso necháme marinovat jednu celou noc. Další den si rozpálíme gril a oba dva druhy masa grilujeme zprudka ze všech jeho stran. Během grilování ještě dvakrát zakápneme maso citrónovou šťávou. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme ozdobit bylinkami či zeleninou. Kdo nemusí kuřecí paličky, tak je možné vyměnit za kuřecí stehna, případně jinou drůbež, fantazii se meze nekladou. Kuřecím křídlům se dost lidí také vyhýbá, protože na nich není tolik masa, ale díky marinádě se z nich stane pochoutka i pro jejich odpůrce, i když tomu možná na první pohled neuvěří. Na druhé straně – člověk zase nemusí mít na talíři pět kilo masa, aby byl spokojený.
Vhodná příloha: kuskus