Grilovaná kuřecí prsa v anglické slanině s houbovou směsí

Grilovaná kuřecí prsa v anglické slanině s houbovou směsí

Grilovaná kuřecí prsa v anglické slanině s houbovou směsí
Grilovaná kuřecí prsa v anglické slanině s houbovou směsí

Ingredience: 300 g kuřecích prsou, sůl, olivový olej, kuřecí vývar – ne z kostky, mletá sladká paprika, burské oříšky, anglická slanina, houby v plechu, máslo, ocet, moučkový cukr, pepř, hladká mouka, smetana ke šlehání 33 %

 

Postup: Tentokrát to bude o něco náročnější než obvykle, protože se bude dělat ještě příloha na pánvi, která se pyšní více surovinami, ale to vůbec nevadí, určitě to každý zvládne. Nejprve si ukážeme přípravu masa. Kuřecí prsa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní si nachystáme jemnou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, vývar, mletou sladkou papriku a rozemleté solené burské oříšky. Oříšky jsou dost velkou zvláštností v této marinádě, ale proč ne. V této směsi necháme maso 48 hodin. Po uplynutí této doby si maso vyndáme a obalíme ho v plátcích anglické slaniny. Čím více budou prsa zabalená, tím lépe, vůbec se nemusí šetřit. Takto nachystaná kuřecí prsa vkládáme na rozpálený gril, kde můžeme grilovat zprudka. Hotové maso si vytáhneme na talíř a připravíme si houbovou přílohu. Houby, úplně nejlépe z plechu, si scedíme, klidně i propláchneme a necháme trochu oschnout. Na pánvi si rozpustíme máslo, vložíme na něj houby a začneme restovat. Přilijeme kuřecí vývar, osolíme a přidáme ocet, moučkový cukr, pepř a zahustíme hladkou moukou. Musíme provařit, dokud nepřestane být cítit chuť mouky. Nakonec přilijeme smetanu a hned bereme z ohně, aby se smetana nesrazila. Podáváme ke kuřecím prsům.

 

Vhodná příloha:omáčky

Related Posts