Ingredience: 1 kg kuřecích prsou, sůl, olivový olej, citrón, mletá sladká paprika, česnek, hořčice, mrkev, ananasový nebo mandarinkový kompot, cukr, brambory, petrželka, mléko či máslo
Postup: Kuřecí prsa si ukážeme opět v novém receptu, kde bude pro tentokrát hlavní složkou hořčice, respektive marináda z ní připravená, takže půjdeme hned na přípravu. Kuřecí prsíčka si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Marinádu smícháme pomocí těchto surovin – olivový olej, sůl, hořčice, mletá sladká paprika, citrónová šťáva a utřený česnek. V této marinádě necháme maso přes noc. Další den maso vyndáme ze směsi a vkládáme ho na rozpálený gril, kde zprudka grilujeme. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme si připravit ještě přílohu. Bude se skládat z jednoduchého salátu. Mrkev si oloupeme a omyjeme pod tekoucí vodou, nastrouháme najemno, smícháme s nadrobno nakrájeným ananasem nebo mandarinkami, přidáme cukr a citrónovou šťávu. Tento mrkvový salát by se měl podávat vychlazený, takže ještě předtím si ho dáme do lednice tak na půl hodiny. Pokud by někomu tato příloha nestačila, může si udělat ještě petrželkové brambory. Omyté a oloupané brambory si překrájíme na malé kousky a uvaříme osolené doměkka. Na talíři si je pak ještě posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou, případně se může uvařit ještě mléko, brambory rozšťouchat za přilévání mléka a udělat bramborová kaše, doplněná máslem.
Vhodná příloha: omáčky, saláty, brambory