Grilovaná kuřecí stehna na paprikovo-chilli marinádě

Grilovaná kuřecí stehna na paprikovo-chilli marinádě

Grilovaná kuřecí stehna na paprikovo-chilli marinádě
Grilovaná kuřecí stehna na paprikovo-chilli marinádě

Ingredience: 300 g kuřecích stehen, sůl, olivový olej, pepř, mletá sladká paprika, chilli omáčka, mangové čatní, meloun, mozzarella, ocet balzamiko, bazalka nebo meduňka

 

Postup: V tomto receptu bude kombinace sladkého a pálivého, což sice nemusí každý snést, nicméně je to takový kontrast, že se nedá u grilování obejít. Tak se tedy můžeme vrhnout na přípravu. Kuřecí stehna si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř, mletá sladká paprika, chilli omáčka a mangové čatní. Další nezvyklá kombinace, ale o to v tomto receptu jde. V této směsi necháme maso přes noc marinovat. Další den si rozpálíme gril, maso vytáhneme z marinády a vložíme ho na něj. Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a grilujeme zprudka. Hotové maso si vytáhneme na talíře a nachystáme si k němu přílohu. Jelikož je letní období, tak i doplněk ke grilovaným kuřecím stehnům bude velmi letní. Vezmeme si kulatou formičku a meloun a mozzarellu. Z obou dvou si vykrájíme kolečka, jenž by měla být tlustá asi tak 1 cm. Nyní je budeme pokládat na talíř na střídačku – nejdřív meloun, pak mozarellu. Takto to bude postupovat, dokud se talíř nezaplní. Na závěr se meloun s mozarellou ochutí olivovým olejem, octem balzamiko a posype se vše bylinkami – bazalka nebo meduňka. Hotové se podává k připraveným stehnům.

 

Vhodná příloha: saláty

Related Posts