Ingredience: 300 g krůtích filet, slunečnicový olej, sůl, mletý kmín, česnekové grilovací koření, rajský protlak, muškátový oříšek, zelená bylinka na ozdobu, brambory, hrášek
Postup: Příloha bude dosti klasická a krůtí maso marinované ve velmi jemné a chutné marinádě, takže se hned dáme do toho. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu na krůtí filety. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, mletý kmín, česnekové grilovací koření, rajský protlak a muškátový oříšek. Maso vložíme do této marinády a necháme ho v ní tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, maso vytažené z marinády na něj vkládáme a grilujeme ze všech stran zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a obložíme listy zelené bylinky podle vlastního výběru. Nyní přejdeme k příloze. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a ještě teplé rozšťoucháme. Nyní máme dvě možnosti – ta první je, že si hrášek přimícháme do teplých brambor hned nebo druhý způsob, a to ten, že si brambory dáme na talíř k masu a hráškem je posypeme. Není to celkově nic těžkého, určitě to zvládne každý. Navíc to není těžké na žaludek, i když se jedná o grilování. Krůta patří mezi drůbež, čili je to velmi jemné maso, co se týká výživnosti.
Vhodná příloha: brambory