Grilovaný krůtí steak

Grilovaný krůtí steak

Grilovaný krůtí steak
Grilovaný krůtí steak

Ingredience: 300 g krůtího masa, slunečnicový olej, sůl, česnek, plnotučná hořčice, chilli koření, mražený špenát – ne listy, máslo, brambory, hladká mouka, mléko, muškátový oříšek, ledový salát

Postup: Drtivá většina lidí je zvyklá na steaky z hovězího, při nejhorším z vepřového masa, ale tentokrát to bude jinak, máme tu krůtí maso. To si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si jednoduchou marinádu. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, česnek, plnotučnou hořčici a chilli koření. Je to trošku zvláštní kombinace, ale na druhé straně, proč to nezkusit. V této směsi necháme steaky přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády a vkládáme, přičemž grilujeme zprudka z obou stran. Hotové maso si vyndáme na talíř, ozdobíme ledovým salátem a přejdeme k příloze. Jelikož je krůtí maso dosti jemná záležitost, tak ani doplněk nebude tzv. hutný. Vezmeme si mražený špenát, který dáme do pekáče vymazaného máslem, na něj vložíme uvařené brambory nakrájené na kostičky, zalijeme směsí z másla, hladké mouky a mléka, přidáme muškátový oříšek a osolíme. Povrch ještě zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme zapéci do vyhřáté trouby. Hotové podáváme ke krůtím grilovaným steakům. Pokud někdo nemá rád tento druh špenátu, ale naopak listy, tak to může použít po svém.

Vhodná příloha: špenát

Related Posts