Ingredience: 4 větší plátky z krůtích prsou, 8 plátků šunky, 8 plátků sýru Gouda, 2 stonky kadeřavé petrželky, 40g másla, sůl, pepř, snítka rozmarýnu
Postup: Nejprve si namočíme kus silnějšího provázku (bez barviv) do vody. Plátky krůtích prsou si naklepeme, ale pouze tak, aby nehrozilo protržení. Rozložíme si na prkénko, osolíme opepříme, poklademe plátky šunky a sýra, posypeme nasekanou petrželkou a rozmarýnem. Poté ještě na každé maso vložíme plátek másla a zabalíme do úhledných závitků. Tyto závitky pak zavážeme namočeným provázkem, aby se nerozpadly a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 10-12 minut a stále otáčíme, aby maso bylo křupavé ze všech stran. Provázek sice při grilování shoří, ale maso už bude zatažené a nerozpadne se. Při servírování můžeme před hostem závitek rozkrojit, aby byla jeho struktura vidět na první pohled.
© Jacek Chabraszewski – Fotolia.com
Vhodná příloha: smažené hranolky, brambory pečené v alobalu